Zlato in dva srebra v Dubrovniku
06.04.2024 Rok Rakun
Zelo uspešen prvi tekmovalni dan za naše judoiste v Dubrovniku


Slovenska himna je zadonela v Dubrovniku v čast Davidu Štarklu za prvo mesto v kategoriji do 60 kilogramov. Uspeh sta z drugima mestoma dopolnili Maša Slavinec v kategoriji do 52 kilogramov in Nika Tomc v kategoriji do 57 kilogramov. Pesti mesti sta Dosegla še Gašper Kokalj in Leila Mazouzi.

David Štarkel se je svoj pohod na najvišjo stopničko kategorije do 60 kilogramov pričel z zmago v izločilnih dvobojih proti Norvežanu Amarasekara. V četrtfinalu je premagal Akkasha in v polfinalu Belgijca Naert. Za zlato se je pomeril z Italijanom Steganellijem in ga premagal z dvema wazarijema ter se tako povzpel na najvišjo stopničko v svoji kategoriji.

Maša Slavinec se je po zmagi v četrtfinalu proti Britanki Bobrowski uvrstila v polfinale kategorije do 52 kilogramov, kjer je z ipponom premagala Nemko Stakhov. V boju za zlato je bila premočna Izraelka Raab, po izenačenem rednem delu, kjer sta si vsaka priborili po en wazari, je v podaljšku slavila Izraelka. Maša je tekmovanje končala s srebrno kolajno.

Nika Tomc se je z dvema zmagama v izločilnih dvobojih prebila do četrtfinala, kjer je suvereno premagala Avstrijko, v polfinalu pa Nemko z Wazarijem. Z drugim mestom se je morala zadovoljiti po premoči Nemke Ziegler v finalu kategorije do 57 kilogramov.

Gašper Kokalj se je s tremi zmagami in dvema porazoma uvrstil na peto mesto kategorije do 66 kilogramov. Leila Mazouzi pa je prav tako dosegla peto mesto s tremi zmagami in dvema porazoma v kategoriji do 63 kilogramov.

Foto: Tino Maric/EJU