Judo klub Bežigrad že tretjič zapored prvak 1. slovenske judo lige
12.12.2021 Rok Rakun
V sklopu 4. Festivala juda Jožeta Škrabe je potekal tudi zaključek I. slovenske judo lige.


Zmago so ubranili judoisti judo kluba Bežigrad, ki so zabeležili 4 zmage in en poraz, edini poraz jim je prizadejala ekipa judo kluba Arcon Slovenj Gradec, ki pa za ekipo Bežigrada ni bil usoden. Judo klub Bežigrad je zmagovalec I. slovenske judo lige tretjič zapored. Miro Bilič, trener in vodja ekipe JK Bežigrad, je po ubranjenem naslovu povedal: » Z nastopom smo zelo zadovoljni, saj smo nastopili s prenovljeno in mlado ekipi kadetov in mladincev, izkušenejši med njimi je le kapetan ekipe Matej Vidmar. Na naslov ekipnih državnih prvakov smo zelo ponosni.«

Za drugo mesto so bile ekipe judo kluba Branik Maribor, judo kluba Impol in judo kluba Z'dežele Sankaku izjemno izenačene, saj so vse tri ekipe dosegle po 3 zmage. Zato so odločili medsebojni dvoboji. Ker pa so bili tudi ti med seboj izenačeni, saj je judo klub Branik Maribor premagal judo klub Impol in izgubil proti judo klubu Z'dežele Sanakaku, judo klub Impol pa je premagal judo klub Z'dežele Sanakaku, tako so v medsebojnih dvobojih vse tri ekipe zabeležile po eno zmago. O drugem mestu je tako odločalo število posamezno zmaganih dvobojev. Ekipi judo kluba Impol in judo kluba Brnik Maribor sta dosegli 18 posamičnih zmag, ekipa judo klubu Z'dežele Sanakaku pa 17. zmag, zato je ta osvojila 4 mesto. Ker sta bili ekipi Impola in Branika še vedno izenačeni, so štele tehnične točke dvobojev, kje je 9 točk več osvojila ekipa JK Branik Maribor in tako postala podprvak 1. slovenske lige, ekipa Impol pa je zasedla 3.mesto.

Peto mesto so z dvema zmagama dosegli judoist judo kluba Arcon Slovenj Gradec, šesto mesto pa brez zmage judoisti TVD Partizan Ljutomer.

Rezultati 1. slovenske judo lige 2021:

  1. Judo klub Bežigrad
  2. Judo klub Branik Maribor
  3. Judo klub Impol
  4. Judo klub Z dežele Sankaku
  5. Judo klub Acron Slovenj Gradec
  6. Judo klub TVD Partizan Ljutomer

Podrobno lestvico z rezultati si oglejte tukaj: https://www.judoslo.si/league/...


Priložene datoteke:
image1.jpeg