Metka Lobnik in Anka Pogačnik danes na tatamijih v Abu Dhabiju
22.05.2024 Rok Rakun
Danes smo spremljali dve naši judoistki na svetovnem prvenstvu v Združenih arabskih emiratih.


Metka Lobnik se je v kategoriji do 78 kilogramov pomerila s Francozinjo Malonga. Slednja si je v drugi minuti z metom priborila prednost wazarija, nato pa je Metka dobila še tretjo kazen in bila izločena iz nadaljnjega tekmovanja.

Metka Lobnik se je v kategoriji do 78 kilogramov pomerila s Francozinjo Malonga. Slednja si je v drugi minuti z metom priborila prednost wazarija, nato pa je Metka dobila še tretjo kazen in bila izločena iz nadaljnjega tekmovanja.

Metka je današnji nastop proti olimpijski podprvakinji povzela takole: "Tekmovalko zelo dobro poznam, višja je od mene in mi ne ustreza. V borbo sem šla precej sproščeno, vedela sem, da je zelo močna in mi ne ustreza, vendar sem šla na vse ali nič. Skušam se ne obremenjevati z imenom, ker na vsako borbo se pripravim, kolikor gre s trenerjem pregledava pretekle borbe. Tudi tokrat sva jih tudi najine medsebojne dvoboje, ker sem se z njo že večkrat borila in poskušamo odpraviti napake, ki sem jih v preteklosti naredila. Malo sem imela privilegij, da mi današnja tekma ni toliko pomenila za uvrstitev v Pariz. Obstajajo nekateri scenariji, kjer bi lahko izpadla, vendar še nisem pogledala, kako so se ostale borila. Je pa verjetnost, da izpadem zelo majhna, saj je za mano še nekaj tekmovalk in med nami je kar velika razlika v točkah. Po vrnitvi domov bom imela malo počitka, da lahko potem tisti zadnji mesec, kolikor se da, izkoristimo za dobre priprave. V juniju gremo še na Roglo in v Poreč na priprave, za preostanek bomo pa še videli."


Anka Pogačnik se je v prvem krogu kategorije do 70 kilogramov na svetovnem prvenstvu pomerila z Danko Sook, ta je po slabi minuti v parterju izvedla tehniko davljenja in Anka je dvoboj predala.

Današnji nastop na svetovnem prvenstvu je Anka opisala takole: "Danes nisem uspela pokazati, kar znam, želela sem pokazati več. Z dobro uvrstitvijo bi si sama potrdila mesto na olimpijskih igrah, tako pa obstajajo neke teoretične možnosti, da še vedno lahko izpadem. Upam na najboljše in da zmagajo tiste, ki morajo zmagati. Poznala sem nasprotnico, nisem je podcenjevala, vedela sem, česa je zmožna. Branila sem se vzvodnega prijema, dobila me je v prijem davljenja in žal sem morala dvoboj predati. Že pred odhodom sem povedala, da imam veliko lažjih poškodb, ki jih saniramo, toliko, da lahko tekmujem, ampak vseeno izpuščam določene treninge in ostaja neko prilagajanje. Mislim, da se to pozna zadnje čase tudi na blazini. Trenutno čakam izvide magnetne resonance, nato sledijo fizioterapje. Zaradi poškodbe in operacije komolca je nastradala rama in sedaj imam težave s celotno levo roko in to se mi pozna v borbi, saj sem levičarka in leva roka mi je ključna."

Foto: Gabi Juan