Enej Marinič si je priboril bron v Linzu
27.05.2023 Rok Rakun
Zadnji dan tekmovanja smo na zmagovalnem odru v Avstriji videli Eneja Mariniča.


Enej Marinič je v prvem krogu izločilnih dvobojev kategorije nad 100 kilogramov premagal Američana Konovala z ipponom. V naslednjem krogu je v drugi minuti dvoboja prav tako z lepim metom za ippon premagal Nemca Abramova. Aktualni olimpijski prvak Lukas Krpalek mu je stal nasproti v četrtfinalu. Slednji je v tretji minuti dobil Eneja v končni prijem v parterju in ga po dvajsetih sekundah premagal z ipponom. V repasažu se je Enej pomeril s Slovakom Fizelom, proti kateremu je povedel z wazarijem v tretji minuti in prednost uspešno zadržal do izteka rednega dela. Z zmago si je zagotovil mesto v dvoboju za bron. Za kolajno se je pomeril z Madžarom Sipoczem in osvojil bronasto z wazarijem v tretji minuti dvoboja. To je prva kolajna na Grand Prix za Eneja Mariniča.

Svoje občutke je Enej po tekmovanju strnil takole: "Občutki ob tej kolajni so res dobri, saj se vidi, da se je ves vložen trud obrestoval. Trenutno sem še res brez besed, ker še nisem čisto dojel kaj se je zgodilo. Težko določim najtežjo borbo danes saj so bile borbe z Čehom, Slovakom in Madžarom res naporne. Samo spomnil pa se jih bom še dolgo. S Krpalekom se dosti borim na pripravah, tako da sem vedel, da tukaj nekaj pretiranega taktiziranja ni. Na blazino sem šel s planom, da ga vržem. Ta medalja je dala veliko energije za prihodnost. Bom pa moral sedaj še bolj stisniti na treningih in dvigovati formo. Prvo me sedaj čaka Grand Slam v Astani, za tem pa še evropske igre."

V svojem uvodnem dvoboju v Linzu je Metka Lobnik v drugi minuti povedla s prednostjo wazarija proti Figueroa iz Portorika. Nekaj sekund pred koncem pa jo je dobila še v končni prijem v parterju in slavila še z drugo točko wazarija. Četrtfinalni dvoboj proti Neki Wagner je bil v rednem delu izenačen, v drugi minuti boja za zlato točko pa si je wazari priborila Nemka s protinapadom. Metka se je uvrstila v repasaž, kjer se je pomerila z Japonko Sugimura. V prvi minuti je Metka povedla s prednostjo wazarija, ki jo je Japonka v tretji minuti izenačila in nato še malo kasneje slavila z ipponom. Metka je tekmovanje zaključila na 7. mestu kategorije do 78 kilogramov.