Patricija Brolih sedma v Almadi
29.01.2023 Rok Rakun
Finalni dan prve postojanke IJF turneje na Portugalskem je Patricija Brolih osvojila sedmo mesto.

Patricija Brolih je svoje dvoboje sezone otvorila z zmago nad Mongolko Batbayar. Najprej je v prvi minuti povedla z wazarijem, nato pa nadaljevala delo v parterju in s končnim prijemom slavila zmago. V drugem krogu izločilnih dvobojev si je proti Maročanki Yatim po slabi minuti dvoboja priborila wazari in nato v parterju zaključila dvoboj s končnim prijemom. S prvo nosilko kategorije, Britanko Reid, se je pomerila v četrtfinalu in tekom dvoboja so Patriciji prisodili tri kazni in s tem se je uvrstila v repesaž kategorije do 78 kilogramov. Tam ji je nasproti stala Loriana Kuka iz Kosova. Dvoboj se je po neodločenem rednem delu in po eni kazni vsaki tekmovalki prevesil v podaljšek, kjer je Patricija prejela še dve kazni in tekmovanje zaključila na 7. mestu.

Vito Dragič je svoje nastope na Portugalskem odprl z zmago nad Francozom Meite, ki si je prislužil tri kazni zaradi pasivnosti. V drugem krogu izločilnih dvobojev je bil močnejši Gruzijec Inaneshvili z dvema wazarijema in Vita izločil iz nadaljnjega tekmovanja.

Enej Marinič se je v kategoriji nad 100 kilogramov v izločilnih dvobojih pomeril s Francozom Andreevom in proti njemu klonil po dveh wazarijih.

Metka Lobnik, naša druga predstavnica v kategoriji do 78 kilogramov, se je v prvem krogu izločilnih dvobojev pomerila z Gvinejko Branser. Slednja si je priborila dva wazarija in dvoboj zmagala ter tako izločila Metko iz nadaljnjih dvobojev.