Judo klub Branik Maribor je postal državni prvak 1. judo lige Telekom Slovenije
26.11.2022 Rok Rakun
Prvič v zgodovini kluba je zlato lovoriko na ekipnem državnem prvenstvu osvojil Judo klub Branik Maribor.


Na tekmovanju v Slovenski Bistrici je danes nastopilo 72 tekmovalcev iz 6 slovenskih klubov. Po petih krogih medsebojnih dvobojev je s 5 zmagami in brez poraza državni prvak 1. judo lige Telekom Slovenije postal Judo klub Branik Maribor.

Enej Marinič, tekmovalec Judo kluba Branik Maribor, je prve občutke po osvojitvi naslova državnih prvakov strnil takole: "Izjemno sem vesel, občutki so fenomenalni. Prvič v klubski zgodovini je Judo klubu Branik Maribor zmagal v 1. Judo ligo Telekom Slovenije in postal ekipni državi prvak. Vsi smo izjemno veseli tega uspeha in težko je opisati občutke v tem trenutku. Lani smo bili drugi, za letos smo si zadali cilj gremo borbo po borbo in to je bil recept za uspeh. Resnično sem izjemno vesel današnjega uspeha."

Rezultati 1. judo lige Telekom Slovenije

  1. JK Branik Maribor
  2. JK Impol
  3. JK Bežigrad
  4. JK Acron SG
  5. ŠD GIB Šiška
  6. TVD Partizan Ljutomer

Lovrencij Galuf, predsednik Judo zveze Slovenije, je tekmovanje in iztekajoče se leto povzel takole:

"Takšno tekmovanje ponovno s publiko po dveh letih je nekaj, kar je slovenski judo nujno potreboval. Tako judo zveza kot tekmovalci. To vzdušje gledalcev, navijanje in atmosfera so resnično spodbudili tekmovalce, dali dodatno moč in željo, zato so bile borbe danes fenomenalne. Čestitke judo klubu Branik Maribor za osvojeno prvo mesto in vsem ostalim za prikazano borbenost.

Slovenski judo čakajo v prihodnjem letu številni izzivi, tako organizacijski z organizacijo evropskega veteranskega prvenstva, evropskega prvenstva v katah, evropskega prvenstva inkluzivnega juda. Kot tudi tekmovalni, kjer bodo naši tekmovalci konkurirali za pomembne točke v boju za Olimpijske igre. Računam, da se bo udeležencem preteklih iger v Tokiu v boj za Pariz pridružili še drugi naši judoisti. Po letošnjih rezultatih odlična Anka Pogačnik z medaljo na članskem evropskem prvenstvu, Vito Dragič z medaljo na mediteranskih igrah in Enej Marinič z medaljo na Grand Slamu v Abu Dhabiju. Verjamem, da se bo po operaciji med najboljše vrnil tudi Adrian Gomboc. Upam, da se bo v boju za Pariz pridružil tudi kdo iz mlajše generacije in da bo naslednje tekmovalno leto kar se da uspešno."

Fotogalerija: https://www.judoslo.si/galleries/174