Predsednik JZS na obisku v Splošni bolnišnici v Slovenj Gradcu
10.11.2022 Jure Murko
Slovenj Gradec bo v prihodnje dom področnega Olimpijskega športnomedicinskega centra

Vzpostavitev mreže olimpijskih referenčnih športnomedicinskih centrov po Sloveniji pomeni pričetek sistemskega reševanja zdravstvenih težav športnikov. Pripomore k strokovni, celostni in hitri medicinski obravnavi športnikov in prispeva k njihovemu dolgoročnemu uspehu.

In ravno na temo ustanovitve olimpijskega športnomedicinskega centra v Slovenj Gradcu sta se srečala predsednik Judo zveze Slovenije Lovrencij Galuf in direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Janez Lavre. Govorila sta o pomembnosti ustanovitve medicinskih centrov in protokolih, ki bodo vključevali obravnavo športnika od njegovega sprejetja, do njegove končne rehabilitacije.

Direktor Lavre je ob tem povedal: "Ponosen sem, da se pripravlja projekt olimpijskega referenčnega športnomedicinskega centra na Koroškem, kjer bo SB Slovenj Gradec z veseljem sodelovala tako z visoko usposobljenim zdravstvenim kadrom, kot z napredno diagnostično tehnologijo."

Predsednik Lovrencij Galuf pa je dodal: "Zdravstvene težave, predvsem poškodbe so, žal, stalne spremljevalke tudi pri judu. Vesel sem, da bodo, tako kot drugje po Sloveniji, tudi v Slovenj Gradcu z odprtjem centra približali čim hitrejšo in čim bolj kakovostno zdravstveno obravnavo našim borkam in borcem."

Vodstvo SB Slovenj Gradec je pobudo ustanovitve novega olimpijskega referenčnega športnomedicinskega centra, katerega namen je zagotoviti strokovno in pravočasno obravnavo vrhunskih in rekreativnih športnikov, pozdravilo. Koroška bolnišnica se zaveda vrhunskih rezultatov slovenskih športnikov in njihovih stisk, ko nastopijo poškodbe. Z vso možno podporo bo pristopila v partnersko navezo z ZD Slovenj Gradec, ki je nosilec projekta ustanovitve Olimpijskega referenčnega športnomedicinskega centra.