Clarisse Agbegnenou na obisku pri Tini Trstenjak
24.08.2022 Jure Murko
Francoska šampionka uživala v lepotah Slovenije

Clarisse Agbegnenou, največja tekmica in hkrati prijateljica Tine Trstenjak, je bila prejšnji teden z družino na obisku v Sloveniji. Francoska šampionka je tako izpolnila obljubo iz Olimpijskih iger v Tokiu, da bo Tino obiskala. Zanimala jo je Slovenija, njene zanimivosti ter kje Tina živi, kje in kako trenira, kako izgleda njen svet. Tino je obiskala v okviru dopusta, našo državo pa je obiskala prvič.

Vesela je tudi, da je lahko obisk izkoristila, da je bolje spoznala trenerja Marjana Fabjana. Vedno je bila namreč radovedna, kako zgleda ta valilnica šampionk na Lopati, kje in kako Marjan trenira Tino in predvsem kako mu jo je uspelo tako dobro pripraviti za borbe proti njej. V čast si šteje, da je lahko v njegovi borilnici, pod njegovim vodstvom, opravila tudi skupni trening s Tino, ki je bil za Francozinjo prvi po lanskih OI, saj je vmes postala mama. Na Lopati pa se jim je pridružil tudi župan Celja, Bojan Šrot, ki je gostji izročil simbolično darilo.

Privatni obisk sta sicer olimpijski prvakinji izkoristili za potepanje po Sloveniji. Tina je tokrat odigrala vlogo vodičke, ogledali so si Celje, Bled, Podčetrtek, bili so na Rogli ter si privoščili klasični slovenski žar piknik s Tininimi starši.

Tudi na Tino je obisk prijateljice naredil velik vtis: »Clarissa in njen partner Thomas sta bila zelo navdušena nad Slovenijo in sta že povedala, da se bosta še vrnila. Časa za ogled vseh lepot naše države je namreč bilo premalo, sploh v družbi dojenčka. Sem pa vesela da je izpolnila obljubo in še posebej ponosna, da je za svoj prvi družinski dopust izbrala ravno Slovenijo in obiskala mene.«

Njuno rivalstvo in hkrati prijateljstvo je odraz najvišjih vrednot, ki jih ponuja judo in šport nasploh in lahko bi rekli, da na nek način simbolizira tudi 70-let delovanja juda v Sloveniji, ki ga praznujemo letošnje leto.