Pokal Krškega 2022
10.06.2022 Jure Murko
Želijo si, da bi turnir postal tradicionalen


V soboto, 4. junija 2022, je na OŠ Leskovec v Leskovcu pri Krškem potekalo 2. tekmovanje za Pokal Krškega. Tekmovanja se je udeležilo 172 tekmovalcev iz 24 klubov iz Slovenije in Hrvaške. V uradnem delu so se pomerili tekmovalci v starostnih kategorijah U12 in U14. V neuradnem delu pa so tekmovanje popestrili tudi najmlajši, ki so si s srčnimi borbami priborili vsak svojo kolajno.

Judo je bil v krški občini prvič predstavljen leta 2009, ko je bil ustanovljen Judo klub Krško. Hitro rastoč klub je kmalu potreboval svoje prostore, kjer bi se lahko izvajali programi juda za vse generacije. Množična udeležba v klubu je privedla do tega, da je bil leta 2019 v Krškem prvič organiziran uradni turnir. Po dveletnem premoru in številčnem okrnjenju članstva kot posledica covidnih ukrepov, so letos zbrali pogum in organizirali novo tekmovanje.

Ivan Širola, Predsednik JK Krško je ob tem povedal: "Tekoča izvedba in sproščeno vzdušje na tekmovanju ne bi bila mogoča brez nesebične pomoči staršev in mladih članov JK Krško. Del blazin za pripravo treh borilnih prostorov smo si sposodili pri prijateljskem klubu DBV Katana Globoko. Za tekmovalce in sodnike pa smo pripravili skoraj 150 brezplačnih porcij golaža. Veselimo se dobrega odziva klubov, ki so s svojim obiskom obogatili praznični teden Občine Krško. Upam, da se vidimo tudi v prihodnjih letih, ko bo Pokal Krškega postal tradicionalen turnir."