52. Turnir za pokal Pohorskega bataljona v Slovenski Bistrici
17.01.2022 Jure Murko
Judo klub Impol gostil 27 klubov


V soboto je v Slovenski Bistrici potekal že 52. Turnir za pokal Pohorskega bataljona, ki ga organizira Judo klub Impol. Na prijavnih listah v kategorijah kadetov in kadetinj ter članov se je zvrstilo 27 klubov iz treh držav, vse skupaj 97 športnic in športnikov, žal pa je kar nekaj udeležencev moralo odpovedati nastope zaradi okužb in karanten.

»V Judo klubu Impol smo ponosni na naš Turnir za pokal Pohorskega bataljona, ki je eden izmed najstarejših v Sloveniji. Poteka že 52 let neprekinjeno, z izjemo lanskega leta, ko je bil odpovedan zaradi epidemije. Tradicijo nadaljujemo letos, sicer z malenkost manjšo udeležbo zaradi ukrepov, predvsem pa zaradi velikega števila okužb. Borbe tako kadetinj in kadetov kot članov so bile kakovostne in čestitam vsem zmagovalkam in zmagovalcem,« je o tekmovanju povedal vodja turnirja in direktor judo kluba Impol Franc Očko.

V vseh kategorijah skupaj je največ medalj osvojil Judo klub Acron Slovenj Gradec, za njimi domači Judo klub Impol, Judo klub Z’dežele Sankaku pa je zasedel tretje mesto.

Ruslan Yankovskyy, trener koroškega JK Acron je povedal: “Veseli smo rezultata in še bolj, da se tekmovanja organizirajo in izvajajo kljub mnogim okužbam in posledično okrnjeni udeležbi. Pomembno je, da so judoistke in judoisti čim bolj aktivni. To je bilo prvo tekmovanje v novem letu in želim si, da bodo razmere dopuščale, da se jih bomo lahko tekom leta udeležili čim več.”

Vzdušje na sobotnem tekmovanju je bilo odlično, predstavilo pa se je tudi nekaj mladih perspektivnih športnic in športnikov.