Dobri vtisi po nastopu na EP mešanih ekip v Rusiji
29.11.2021 Rok Rakun
Svoje občutke so po vrnitvi v Slovenijo strnili tekmovalci in trenerji.


Evropsko prvenstvo mešanih ekip v Ufi, v Rusiji, je za nami. Reprezentanca je doma, vtisi o odpravi so pozitivni. Ekipa - Ana Škrabl (JK Bežigrad), Zarja Tavčar (Gib Šiška), Veronika Mohorič (JK Velenje), Nace Herkovič (Acron Slovenj Gradec), Narsej Lackovič (JK Partizan Ljutomer) in Tim Kelc (Železničar Maribor) - je barve Slovenije zastopala suvereno, z močnim ekipnim duhom, veselijo se tudi prihodnjih izzivov v tej disciplini. Takole so svoje občutke po vrnitvi s prvenstva strnili trener Marko Prodan, vodja odprave Luka Kuralt in Narsej Lackovič, ki je slavil edino zmago za Slovenijo proti ekipi Nemčije.

Narsej Lackovič: "Prvi vtisi po evropskem prvenstvu so super, saj sem prvič imel priložnost nastopiti na evropskem prvenstvu mešanih ekip. Gre za drugačno tekmo, saj je uspeh odvisen od celotne ekipe, ne samo od enega posameznika. Iz tekmovanja smo odnesli dragocene izkušnje, ki nam bodo pomagale v prihodnje. Konkurenca je bila zelo zahtevna, vendar je judo šport, kjer ni nepremagljivih nasprotnikov. Ekipne tekme so vedno nekaj posebnega, kjer se ekipa poveže v celoto, diha kot eno in si stoji ob strani v zmagi ali porazu."

Marko Prodan: "Na EP je odšlo šest tekmovalk in tekmovalcev iz šestih različnih judo sredin, ki so se odlično ujeli in povezali, zaradi česar je v reprezentanci vel močan ekipni duh. Druge reprezentance so imele na prvenstvu skoraj vse najboljše tekmovalke in tekmovalce iz vrst članov in U23, kljub temu je pa ekipa dala vse od sebe in pokazala svoj maksimum. Z močnejšo ekipo, večjim naborom tekmovalcev in več pripravami, bi v prihodnje lahko dosegli boljšo uvrstitev."

Luka Kuralt: "Sama organizacija in izvedba ekipnega evropskega prvenstva v Ufi je bila odlična. Večina posameznikov naše reprezentance je lahko prvič začutila, kaj pomenijo nastop in borbe na tako visokem nivoju, v tako močni konkurenci. Vsekakor je to pomembna stvar in nova stopnička v njihovem tekmovalnem razvoju. Ekipna prvenstva so v zadnjih letih postala sestavni del evropskega in svetovnega juda ter olimpijskih iger. Vsled temu je potrebno v nadaljnje pripraviti še boljši plan in še bolj kvalitetne priprave na samo tekmovanje."

Čestitke vsem udeležencem Evropskega prvenstva.