Kaja Kajzer tik pod zmagovalnim odrom v Parizu
16.10.2021 Rok Rakun
Prvi dan Grand Slama v Parizu smo na tatamijih spremljali dvoboje Kaje Kajzer in Martina Hojaka.


Kaja Kajzer je bila kot druga nosilka kategorije do 57 kilogramov v prvem krogu izločilnih dvobojev prosta. V drugem krogu se je pomerila z Mongolko Lkhagvatogoo. Dvoboj se je zavlekel v peto minuto podaljška, v katerem sta obe judoistki prejeli po dve kazni, tretjo pa je Mongolka prejela zaradi nedovoljenega prijema. V četrtfinalu se je Kaja pomerila z Belgijko Libeer in tudi ta borba se je prevesila v boj za zlato točko. V šesti minuti podaljška je Belgijka prejela tretjo kazen zaradi pasivnosti in tako je tudi ta dvoboj šel v prid Kajzerjevi, enako kot pretekla dva, na katerih sta se judoistki srečali. Nemka Fritze je v tretji minuti polfinala z vzvodom na komolec prisilila Kajo k predaji dvoboja. Zaradi poškodbe se Kaja ni borila v boju za bron in tako je zasedla 5. mesto v kategoriji do 57 kilogramov. Želimo ji čim hitrejše okrevanje.

Po tekmovanju je Kaja povedala sledeče: "Vsi današnji dvoboji so bili težki. Najbolj neugodna mi je bila prva borba z Mongolko. Z borbami nisem najbolj zadovoljna, saj nisem metala, ampak sem zmagovala s prisojenimi kaznimi. Roka je v redu, problem je rama. Že pred odhodom na tekmovanje me je rahlo bolela in bolečina se je z vsako borbo stopnjevala. V polfinalu pa me je od enem gibu na zelo zapeklo, kot da bi se strgala mišica, zato sem rahlo pokleknila. Nasprotnica se je vrgla name, kar je bolečino samo še povečalo, tako da nisem mogla zadržati vzvoda. Tudi če mi nebi naredila vzvoda, bi po vsej verjetnosti borbo predala. Borbo za tretje mesto sem posledično predala brez dvoboja. Če nebi prišlo do poškodbe, menim, da bi borbo lahko brez problema zmagala in se borila v finalu."

Edini slovenski predstavnik v moških kategorijah je bil Martin Hojak. V prvem krogu izločilnih dvobojev kategorije do 73 kilogramov je Martin klonil proti domačinu Riquinu. Ta si je priboril prednost wazarija v začetku dvoboja in jo uspešno zadržal do izteka rednega dela. Tako je Martin Hojak zaključil nastope v Parizu.

Jutri bo v Parizu na tatamije stopila Patricija Brolih v kategoriji do 78 kilogramov.