Marjan Fabjan prejel zlato priznanje IJF
27.09.2021 Rok Rakun
V Celju je predsednik mednarodne judo zveze Marius Vizer podelil zlato priznanje IJF Marjanu Fabjanu.

Na predvečer Zagreb Grand Prix je predsednik mednarodne judo zveze IJF Marius Vizer obiskal Slovenijo in se srečal z Marjanom Fabjanom.

Tekom večera se je g. Vizer srečal tudi z vrhunskimi judoistkami, ki so osvajale vrhunske rezultate pod taktirko Marjana Fabjana. Srečal se je z aktualno olimpijsko podprvakinjo kategorije do 63 kilogramov in olimpijsko prvakinjo iz Ria 2016 Tino Trstenjak, Urško Žolnir, olimpijsko prvakinjo iz Londona 2012 in Lucijo Polavder, bronasto iz Beijinga 2008

Najljubši trenutek Marjana Fabjana v trenerski zgodovini je bronasta kolajna Urške Žolnir leta 2004 v Atenah, kar je tudi prva kolajna za slovenski judo na poletnih olimpijskih igrah. Ta medalja mu je dala dodaten zagon in zagotovilo, da je s svojim pristopom na pravi poti. Marjan Fabjan je v svoji tekmovalni karieri osvojil preko 20 naslovov državnega prvaka pod zastavami treh različnih držav Slovenije, Avstrije in Jugoslavije.

Marius Vizer je za ves doprinos k svetovnemu judu Marjanu Fabijanu podelil zlato priznanje mednarodne judo zveze IJF. Judoistke pa so prejele uradni kip Jigoro Kano.

Povzeto po IJF, celoten članek: https://www.ijf.org/news/show/marjan-fabjan-and-slovenian-olympic-medallists-awarded-by-ijf-president