Tretji dan prvenstva na tatamijih Martin Hojak in Juš Mecilošek
08.06.2021 Rok Rakun
Danes smo imeli v Budimpešti dva slovenska predstavnika, oba sta nastopila v kategoriji do 73 kilogramov.

Prvi je na blazino stopil Martin Hojak, ki se je pomeril z Izraelcem Elbazom. Martin je v drugi minuti dvoboja povedel z metom za wazari, čez minuto je Izraelec izenačil rezultat prav tako z metom za wazari. Dvoboj je Elbaz dobil še z drugim wazarijem in tako Hojaka izločil iz nadaljnjega tekmovanja.

Nastop na svetovnem prvenstvu je Martin komentiral takole: " Vedel sem, da je nasprotnik levičar in v borbo sem vstopil z mislijo, da bodo učinkovale tehnike, ki jih vadim specifično za levičarje. Poleg tega, druge specifične priprave ni bilo. Za enkrat podrobnejših načrtov za prihajajočih nekaj mescev se nimam, jih bomo pa s trenerjem naredili po koncu svetovnega prvenstva."

Naš drugi predstavnik v kategoriji do 73 kilogramov je bil Juš Mecilošek, ki je prvič nastopil na svetovnem članskem prvenstvu. V izločilnih dvobojih mu je nasproti stal Švicar Stump, ki si je priboril ippon v drugi minuti dvoboja s končnim prijemom v parterju.

Po svojem prvem nastopu na svetovnem članskem prvenstvu je Juš povedal naslednje: "Pripravljali smo se kot za vsako drugo tekmo in sicer z borbenimi, tehničnimi in vzdržljivostnimi treningi. Prav tako smo se udeležili borbenih priprav na Madžarskem. Današnji nastop je bil zelo stresen, saj je bila to moja prva velika članska tekma. Taktika je bila, da nasprotniku kontroliram desno roko in iz tega izpeljem svojo borbo."

Jutri bosta nastopila Andreja Leški v kategoriji do 63 kilogramov in Alen Vučina v kategoriji do 81 kilogramov.