Andreja Leški peta na Grand Slamu v Kazanu
06.05.2021 Rok Rakun
Na zadnjem Grand Slamu pred olimpijskimi igrami je Andreja leški ostala tik pod stopničkami.


Andreja Leški je bila na Grand Slamu v Kazanu postavljena za prvo nosilko turnirja v kategoriji do 63 kilogramov. Začela je udarno in prvi dvoboj proti Nemki Coban dobila z ipponom po dveh minutah borbe. V četrtfinalu je imela Andreja veliko dela proti Izraelki Sharir, dvoboj je trajal kar 12 minut na koncu je Andreja globoko v podaljšku izvedla tehniko za wazari in se prebila v polfinale. Tudi polfinale proti Brazilki Quadros se je odločil v podaljšku, tokrat je bila poražena Andreja, ko je Brazilka izvedla uspešen protinapad in Andrejo poslala v borbo za tretje mesto. V malem finalu je Andreji nasproti stala Nizozemka Vermeer, ta je na sredni dvoboja povedla z wazarijem ter nato prednost spretno branila z bojem v parterju. Andreji je zmanjkalo časa, da bi zaostanke nadoknadila, tako je na Grand Slamu v Kazanu osvojila končno 5.mesto.

Marin Hojak se je v prvi borbi proti Poljaku Stodolovskemu znašel v zaostanku, saj je Poljak izvedel tehniko, ocenjeno za wazari. Toda Maritn se je zbral, najprej zaostanke nadoknadil ter nato v podaljšku dosegel še drugi wazari in se tako prebil v naslednji krog. V drugem krogu mu je nasproti stal domačin Iarecev, ki je bil za Martina pretrd oreh. Rus je Martina najprej vrgel za wazari, nato pa še na ippon. Tako je Martin v izločilnih dvobojih končal svoje nastope v Kazanu.

Anka Pogačnik se v kategoriji do 70 kilogramov še bori za svoj prvi olimpijski nastop. V pravi borbi v Kazanu je z ipponom premagala domačinko Zadvornovo, po tem ko je najprej izvedla uspešen met za wazari, je borbo končala s končnim prijemom. V naslednjem krogu proti Brazilki Porteli je bil dvoboj zelo izenačen. Vsaka tekmovalka je prejela po dve kazni, na žalost je Anka prejela tudi tretjo kazen in tako izgubila borbo ter zaključila nastope v Kazanu.