Imamo nove državne prvake v članskih kategorijah
20.03.2021 Rok Rakun
Danes smo v Novi Gorici dobili 14 novih državnih prvakov v članskih kategorijah.

Na tatamijih v Novi Gorici je je pomerilo 144 tekmovalcev od tega 51 judoistk in 93 judoistov. Skupaj se je na treh tatamijih odvilo 159 borb in na koncu smo dobili 14 novih državnih prvakinj in prvakov.

Anja Štangar, državna prvakinja v kategoriji do 57 kilogramov

"Po današnjem tekmovanju se počutim zelo nenavadno. Po daljši odsotnosti iz blazin zaradi zdravljenja sem se vrnila nazaj na tatami. Že dolgo nisem občutila toliko adrenalina kot danes na tekmovanju. Bilo mi je v veselje se boriti na tej tekmi v Novi Gorici in čisto vseeno mi je bilo, katere nasprotnice bi dobila. Velik dosežek je bil zame že to, da sem se postavila na blazino. Ko sem pričela zdravljenje, sem si vedno predstavljala, da bom zmagala, ko bo na blazini sodnik pokazal name, da sem zmagala, ne pa, ko bom stopila z onkološkega inštituta. Današnjih občutkov ne morem opisati, počutim se neverjetno srečno. Kljub temu, da sem se v finalu znašla v zaostanku, sem si rekla, da se bom borila naprej in tako sem prišla do svojega meta, s katerim sem izenačila in potem še zaključila dvoboj v svojo korist."

Matej Vidmar, državni prvak v kategoriji do 81 kilogramov

"V zadnjih letih sem na državnih prvenstvih osvajal medalje, ampak nikdar zlate. Že dolgo je moj cilj, da bi na članskem državnem prvenstvu osvojil zlato kolajno. V preteklih štirih letih se to žal ni izšlo, danes pa se je vse poklopilo in prišel sem do dolgo željene zlate kolajne in naslova državnega prvaka. Zelo sem zadovoljen s svojimi borbami, kljub pomanjkanju treningov sem bil dobro fizično pripravljen. Tudi letos, enako kot v preteklih letih, sem se v finalu boril s svojim klubskim kolegom. Takšne borbe so bolj zahtevne, saj te on dobro pozna in tudi ti njega. Z Goranom se dobro poznava, skoraj vsak dan se skupaj boriva. Srečanje na takšnem tekmovanju je tako še bistveno bolj zahtevno in nepredvidljivo. Izkoristil sem njegovo napako, vedel sem kaj dela in ga na ta način premagal."


Državne prvakinje v ženskih kategorijah:
Nuša Perovnik -48kg
Teja Tropan -52kg
Anja Štangar -57kg
Tina Trstenjak -63kg
Lia Ludvik -70kg
Anka Pogačnik -78kg
Nicki Norčič +78kg

Državni prvaki v moških kategorijah:
David Štarkel -60kg
Tobias Furst Črtanec -66kg
Nik Purnat -73kg
Matej Vidmar -81kg
Aljaž Gostenčnik -90kg
David Kukovica -100kg
Vito Dragič +100kg


Fotogalerija s tekmovanja: https://www.judoslo.si/galleries/112

Celotno tekmovanje je potekalo po navodilih in priporočilih NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe COVID-19.